İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ı, Türkiye’de ilk kez kurulan Çanakkale Yağlı Güreş Birliği ziyaret etti.
Kırkpınar’dan daha eski bir geleneğe sahip olan ve Çanakkale’de yıllardır sürdürülen geleneksel yağlı güreş organizasyonlarını tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan birlik, 11 belediye ile bölge güreş ağalarının katılımıyla hayata geçti. Birlikte yer alan belediyeler; Bayramiç, Çan, Biga, Çardak, Umurbey, Kalkım, Gümüşçay, Lapseki, Ezine, Geyikli ve Kepez Belediyeleri oldu. Ayrıca Çardak Güreşleri Ağası Turgay Kılıç ve Biga Güreşleri Ağası Hasan Karabiber de birliğin kurucu üyeleri arasında yer aldı.
Turan'ın makamında gerçekleşen ziyarete; Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Çanakkale Güreş İl Temsilcisi Salih Altınkaya, Milli Sporcu Feyzullah Aktürk ve Çan Güreş Kulübü Başkanı Halil Pulat yer aldı.
Turan, ziyaret sonrası yaptığı sosyal medya açıklamada, “Kırkpınar’dan daha eski bir yağlı güreş geleneği olan, Çanakkale’de halen sürdürülen organizasyonlarımızı tek bir çatı altında toplayarak gelecek nesillere en az Kırkpınar kadar köklü ve güçlü bir miras bırakmak üzere yola çıkan gayretli insanlarla beraberdik. İnşallah bu kıymetli birliğe Çanakkalemizin tüm ilçe ve belde belediyeleri de katılarak tüm dünyaya örnek organizasyonlara ev sahipliği yapılır. Rabbim hayırlı niyetlerini ve emeklerini zayi etmesin” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, bu birlikteliğin Çanakkale’nin güreş kültürünü daha da güçlendireceğini ve ulusal
Yorumlar
Kalan Karakter: