Çanakkale Turizminin duayenlerinden, Türkiye’nin ilk kokartlı Turist rehberlerinden, Çanakkale’nin ilk Turizm Acentesi Troyanzac'ın kurucusu Hüseyin Uluarslan (90) vefat etti. Çanakkale’nin sembolü olan Troya Festivali’nin ilk kurucuları arasında da yer alan Hüseyin Uluaslan son olarak Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Çanakkalelilere anılarını anlatmıştı. 1925 yılında doğan Hüseyin Uluasalan Çanakkale’nin turizmine verdiği değer ile biliniyordu. Kent Müzesi’nde yaptığı son konuşmada dayısı Mustafa İzzet’in Mustafa Kemal ile arkadaş olduğunu ve dayısının eski Mahkeme sokaktaki evlerine 1930 yılında gelişinin çocukluk yılları içinde önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Uluarslan, “Paşa geliyor” tezahüratları eşliğinde dayısının eve gelişini anımsadığını belirtmişti Dayısı Mustafa İzzet Yavuzer’in Mustafa Kemal ile İstanbul’da başlayan arkadaşlığının 1912 yılında Çanakkale’de de beraber çalışarak devam ettiğini kaydeden Uluarslan, 1912 yılında Çimenlik Kalesi’nde çekilmiş fotoğrafı da konuklarla paylaşmıştı. Ayrıca Atatürk’ün 1934 yılında Şah Pehlevi ile Çanakkale ziyaretini de hatırladığını belirten Hüseyin Uluarslan, Atatürk ile karşılaşmasının kendisinde yarattığı duyguları anlamıştı. Adeta Çanakkale’nin yaşayan tarihi de olan Haseyin Uluaslan Türkiye’nin ilk kokartlı Turist rehberlerinden, Çanakkale’nin de ilk Turizm Acentesi Troyanzac'ın kurucusuydu. 90 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Uluarslan’ın cenazesi 02 Şubat 2015 Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Yalı Camiinden kaldırılarak şehir mezarlığında toprağa verildi.
Türkiye’nin İlk Kokartlı Turist Rehberi Vefat Etti
Çanakkale Turizminin duayenlerinden, Türkiye’nin ilk kokartlı Turist rehberlerinden, Çanakkale’nin ilk Turizm Acentesi Troyanzac'ın kurucusu Hüseyin Uluarslan (90) vefat etti.
Yayınlanma :
02.02.2015 17:43
Güncelleme :
02.02.2015 17:43
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: