Türkiye Patent Başvurularında Dünya 38’incisi Oldu
Türkiye Patent Başvurularında Dünya 38’incisi Oldu
Yayınlanma :
29.01.2015 16:25
Güncelleme :
29.01.2015 16:25


Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, gerçekleştirilen Patent Bilinçlendirme Projesi toplantılarının üçüncüsü, Gürsu ve Kestel organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firma sahipleri ile AR-GE birim yöneticileri yönelik olarak gerçekleştirildi. Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya, dünyada her yıl 2 milyondan fazla patent başvurusu yapıldığını söyledi. Türkiye’nin bu sayının binde ikisi seviyesinde müracaatının olduğunu hatırlatan Kaya, “Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı verilerine göre, taklit ürünleri ile deşifre olmuş Çin bile yılda 65 bin patent başvurusu ile dünyada birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada 54 bin ile Amerika yer alırken, Japonya üçüncü, Güney Kore dördüncü, Almanya ise beşinci sırada yer alıyor. Oysa Türkiye 4 bin 500 civarında patent başvurusu ile dünyada 38’inci sırada yer alıyor. Patent bilinçlendirme projesi kapsamında yapılan toplantılarla Türkiye’nin yıllık 50 bin patent başvuru sayısına ulaşması konusunda Bursa’nın katkısını bekliyoruz. Ayrıca önemli bir proje hedefimiz de, ihracatta Türkiye ikincisi, patentte Türkiye dördüncüsü olan Bursa’da halen 300’lü rakamlarda seyreden patent başvuru sayısını artırmak, Bursa’yı Türkiye ikincisi yapmaktır. Bu konuda bizleri proje hazırlamamız konusunda işbirliğine davet eden, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü ve diğer paydaşlarımızla patent sayısını artırma konusunda çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Ayrıca toplantıya katılan Marka Patent Vekilleri Av. Sertel Şıracı, “Fikri Haklar hukukundaki güncel gelişmeler”, Makine Mühendisi Mete Mercan, “Hibe desteklerden faydalanma yolları”, Uluslararası Patent Birliği Üyesi Erdem Kaya ise “Patentin sivil toplum boyutu” konularında sunum yaptı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: