Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde Naldöken Köyü mevkiinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Tuzla ve Taşağıl köyleri tahliye edildi.
Çanakkale Valiliği, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla tahliye kararının alındığını duyurdu. Yangına karşı havadan ve karadan yoğun bir müdahale yürütülüyor. Sahada 4 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 12 su ikmal aracı, 16 itfaiye aracı, 3 ilk müdahale aracı, 6 dozer, 5 treyler ve 11 dış kurum desteği ile toplam 220 personel görev yapıyor.
Valilikten yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla Tuzla ve Taşağıl köyleri tedbiren tahliye edilmiştir. Yangını kontrol altına almak amacıyla tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir,” denildi.
Yangın bölgesine Yangın Yönetim Helikopteri ile gelen Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, havadan incelemelerde bulunarak Orman Bölge Müdürü Enver Demirci'den son durum hakkında bilgi aldı.
Yangını kontrol altına alma çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bölgedeki vatandaşlar da gelişmeleri endişeyle takip ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: