Uludağ Üniversitesi, Araştırma Projelerine 6 Ayda 12 Milyon Lira Kaynak Aktardı
Uludağ Üniversitesi, Araştırma Projelerine 6 Ayda 12 Milyon Lira Kaynak Aktardı
Yayınlanma :
30.12.2015 12:35
Güncelleme :
30.12.2015 12:35


Uludağ Üniversitesi’ndeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 40 yıllık üniversite tarihinde ilk kez gerçekleşen uygulamalarla birlikte, öğretim üyelerine verilen araştırma desteklerini arttırdıklarını söyledi. Rektör Ulcay, “Son 6 ayda üniversitemizdeki araştırma projeleri için 12 milyon liraya yakın mali destek sağladık. Yılda iki kez toplanan Bilimsel Araştırma Projeleri Kurulumuz artık her ay toplanırken, proje alımlarında zaman sınırlamasını da kaldırdık" diye konuştu.
"ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NİN UÇAK PİSTİ, EĞİTİM VE SİVİL HAVACILIĞA DA HİZMET EDECEK"
Türkiye’nin uzay ve savunma sanayisi vizyonu doğrultusunda, Uludağ Üniversitesine Uzay ve Havacılık Fakültesi’ni kazandırmak için yola çıktıklarını belirten Ulcay, "Kampüsümüzdeki 900 metrelik uçak pistimizi uzatarak yeniden düzenliyoruz. Pistimiz, üniversitemizde imal edilecek uçakların test alanı olacak. Bir taraftan da hem eğitim uçuşlarına hem de sivil havacılığa hizmet verecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin sektör ile iç içe olabilmesi adına kampüsümüzdeki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’muzu da Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisine yapılacak olan bir binaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.
"3. NESİL ÜNİVERSİTE MODELİ ŞART"
Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok çalışmalarında üniversite ile ortak çalışmalar yaptıklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, özellikle orta ve yüksek gelirli teknolojiye geçişte akademi dünyasına büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bu yüzden de 3. nesil üniversite modelini olmazsa olmaz şeklinde nitelendiren İbrahim Burkay, “Bursa’ya baktığımızda tekstil, otomotiv, makine ve kimya sektörlerini ağırlıklı olarak görüyoruz. Bizim bu alanları önümüzdeki 50 yılda hem Türkiye’nin hem de dünyanın olmazsa olması olan yeni gelişim alanlarına dönüştürebilmemiz lazım. İşte bunun içinde mutlaka bizim bu mükemmeliyet merkezlerini kurmamız ve çok iyi çalıştırmamız lazım. Yoksa gelişen yeni nesil ekonomide Bursa’nın payının gittikçe azaldığını göreceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: