Yök Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç Kutlama Mektuplarını Teslim Etti
Yök Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç Kutlama Mektuplarını Teslim Etti
Yayınlanma :
01.10.2015 19:15
Güncelleme :
01.10.2015 19:15


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin başlamasının ardından Kırklareli’ni ziyaret etti. Kırklareli Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret eden YÖK Başkanı Saraç, ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aytaç ile bir araya geldi.
Prof. Dr. Saraç, ziyaretlerin ardından Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılarak Kırklareli Üniversitesi fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere ve ailelere kutlama mektuplarını verdi.
Programda konuşan Saraç, fakültelerini birincilikle kazanan bin 351 öğrenci ve ailelerini tebrik etmek amacıyla kendilerine kutlama mektubu gönderdiklerini anımsatarak, "Bu uluslararası projenin başlangıcını bugün Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerin insan sevgisi, insana saygısı ve en önemlisi yurt sevgisi kavramı ve inançları ile yetişmesi güçlü davamızda en büyük desteğimizdir" dedi.
193 üniversitenin katılımıyla yükseköğretimde gerçekleştirdikleri önemli çalışmalar ve gelişmeler konusunda katılımcıları bilgilendiren Saraç, bu sene yerleştirmelerdeki boş kontenjan sayılarında çok ciddi azalma olduğunu kaydetti. 2015 yılı yerleştirme sonuçlarına göre boş kalan kontenjan oranının yüzde 4.7’ye indiğini söyleyen Prof. Dr. Saraç, "Bu seneki doluluk ve boş kontenjanlara bakıldığında boş kontenjanlarda son yedi yılın en düşük boş kontenjanı olduğu görülecektir ki bu yeni YÖK yönetiminin ilk yılında kaydettiği büyük bir başarıdır. Bunun sebebi kalite odaklı bir yaklaşımla sistematik bir şekilde kontenjan politikasını değiştirmemiz ve rasyonel bir zemine oturtmamızdır" diye konuştu.
"YENİ KURULAN ÜNİVERSİTELERİN BOĞAZİÇİ, ODTÜ, İSTANBUL GİBİ ÜNİVERSİTELERLE YARIŞMASI DOĞRU DEĞİL"
Başlatılan girişimlerin yükseköğretim sisteminin giriş süreçlerinin nitelik ve kalite artırımı odaklı yaklaşımlarına yönelik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Saraç, yeni kurulan üniversitelerin Boğaziçi, ODTÜ, İstanbul gibi üniversitelerle yarışmalarının doğru olmadığını söyledi.
Üniversitelerin hepsinin aynı ve birbirinin kopyası olmasını tasvip etmediklerini dile getiren Prof. Dr. Saraç, "Bütün üniversitelerimiz ‘uluslararası üniversite’ olmak istiyor. Halbuki üniversitelerimizin hepsi uluslararası nitelikleri gözetmeli, fakat farklı değerler üretmeli. Yeni kurulan üniversitelerimizin Boğaziçi, ODTÜ, İstanbul gibi üniversitelerimizle yarışmaları, onlarla aynı misyona sahip olmaları doğru değil. Halbuki yeni kurulan üniversitelerimiz kendi bölgelerinde bu isimleri geçen gelişmiş, kurumsallaşmasını tamamlamış üniversitelerimizin o bölge için üretemeyecekleri, başaramayacakları işleri başarabilirler, diğer üniversitelerimizin kazandıramayacakları değerleri o bölgeye kazandırabilirler. Bunun için üniversitelerimizin bir kısmının eğitimde bir kısmının araştırma ve teknoloji üretiminde bazılarının da bölgesel kalkınmaya katkı sağlamakta farklılaşmasını istiyoruz. Bu süreci üniversitelerimiz ile birlikte yürütmek istiyoruz. Bu bağlamda ‘Bölgesel Gelişmede Üniversitelerin Rolü’ toplantılarını düzenliyoruz" dedi.
Prof. Dr. Saraç, konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi’nden Ayşe Bilge’ye, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Aytuğ Kaya’ya, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi’nden Tahsin Okyay’a, Mimarlık Fakültesi’nden Yunus Suratlı’ya, Mühendislik Fakültesi’nden Ulaş Canal’a, Teknoloji Fakültesi’nden Burak Avcı’ya başarı mektuplarını verdi.
Program sonrası Kırklareli Kampüsü’nde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Saraç Kırklareli’nden ayırdı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: