5. Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali Sona Erdi
5. Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali Sona Erdi
Yayınlanma :
24.05.2015 16:45
Güncelleme :
24.05.2015 16:45


Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ‘Bando ve Ciğer Festivali’nin kapanış günü renkli görüntülere sahne oldu. Edirne’nin en işlek ve trafiğe kapalı caddesi olan Saraçlar’a kurulan platformda ilk olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirneli ciğer ustaları ile birlikte tava başına geçerek ciğer pişirdi. Festival kapsamında halka ücretsiz olarak 3.5 ton ciğer dağıtıldığını dile getiren belediye başkanı Gürkan, gelecek yıl festivalin rekorlar kitabına girmesi için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapacaklarını söyledi.
NİŞANLASI İÇİN 40 ADET ACI BİBERİ YEDİ, ÇEYREK ALTINI KAPTI
5. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin kapanış gününde acı biber yeme yarışması düzenlendi. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde yetişen ve acılığıyla tanınan ‘Karaağaç biberi’ni yemek için 6 gönüllü yarışmaya katıldı. Tabaklarda 10’ar adet hazırlanan ciğerleri yemeye başlayan gönüllüler gözlerinden yaşlar gelerek, zor anlar yaşasa da son ana kadar yarışmayı bırakmadı. Yakın zamanda nişanlandığını ve nişanlısı için acı biber yarışmasına katıldığını söyleyen Tanju Kozan, toplamda 40 adet acı biber yiyerek yarışmanın şampiyonu oldu.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kozan’ı performansından dolayı tebrik ederek, kendisine çeyrek altın hediye etti. Vali Şahin, yarışmanın biraz tehlikeli olduğunu dile getirerek, “Arkadaşımız bizim Karaağaç’ın 4 tabak en acı biberini yemesine yedi de sonrası ne olur artık bilemem. Arkadaşa tavsiye ettim ‘bir doktora görünsen iyi olur’ dedim. Ama buna rağmen acı da olsa bir altın hediye ettim” ifadelerini kullandı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yarışmaya katılan tüm yarışmacıların gönüllerin şampiyonu olduğunu belirterek, “Dünyanın en zor işi acı yemektir. Arkadaşlarımız büyük bir başarı yaptılar, kendilerini tebrik ediyoruz. Hepsi birinci oldu” dedi. Yarışmada dereceye giren diğer yarışmacılara da çeşitli ödüller takdim edildi.
HALKA 3.5 TON ÜCRETSİZ TAVA CİĞER DAĞITILDI
Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ‘Bando ve Ciğer Festivali’nin kapanış gününde, festival alanına oluşturulan stantlarda vatandaşlara ücretsiz olarak 3.5 ton ciğer dağıtımı gerçekleştirildi. Ciğerin tadına bakan vatandaşlar ise çok lezzetli ve güzel olduğunu belirterek, gelecek yıl festivale tekrar katılmak istediklerini söyledi.
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne Belediyesi tarafından kendilerine adeta bir düğün yaşatıldığına değinerek, “Festivalimiz mükemmel gidiyor. Festivalimize gelen misafirlerimizi ciğere doyurduk, müziğe doyurduk. Önümüzdeki yıl bütün dünyayı festivalimize yeniden davet ediyoruz” dedi.
Bando ve Ciğer Festivali Marşı’nın bestekarı ve müzik ustadı Beyazıt Sansı da ‘Ciğer Türkü’sünü söyleyerek, gelecek yılda tüm Türkiye’nin ve dünyanın ciğer festivaline davet ettiğini kaydetti. Festivale katılan vatandaşlar, ücretsiz olarak dağıtılan ciğer için uzun kuyruklar oluşturdu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: