Belediye Personeline ’işaret Dili’ Eğitimi
Belediye Personeline ’işaret Dili’ Eğitimi
Yayınlanma :
21.01.2015 12:05
Güncelleme :
21.01.2015 12:05


Karşıyaka Belediyesi, işitme engelli vatandaşlar için örnek olabilecek bir çalışma başlattı. Engelli vatandaşlara daha iyi hizmet vermek isteyen belediye, harekete geçerek personellerine ’İşaret Dili Eğitimi’ vermeye başladı. Üç ay sürecek eğitimlerde, her müdürlükten iki personel işaret dili öğrenecek. Vatandaşlarla birebir iletişim halinde 50 üzerinde belediye personeli, haftada iki gün toplam dört saat işaret dili eğitimi alacak. Belediye, talebin gelmesi halinde eğitim vereceği personel sayısını artıracak.
Eğitimin ilk dersine katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına önem verdiklerini ve onların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyledi. Akpınar, İşaret Dili Eğitimleri sayesinde, belediyede işi olan ya da sosyal tesisleri kullanan işitme ve konuşma engelli yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunacaklarını belirterek "Onları daha iyi anlamak ve isteklerine hızlı bir şekilde karşılık vermek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyorum" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: