Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Sarıcaköy'de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılacak olan güreşlerde yarışacak develere havutları davul zurna eşliğinde giydirildi.
Sarıcaköy Muhtarı İsmail Özil köy meydanında düzenlenen etkinlikte bin kişiye pilav ikram edildiğini söyledi. Özil, develerin üzerine havut giydirdiklerini ve güreşlere hazırladıklarını belirterek, "Deden toruna gelen deve kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz hayır ile güreşlere hazırlanıyoruz. Bu haftadan sonra 4 Aralık'ta Çan'ın Küçükköy ardından Burhaniye Gömeçte düzenlenecek olan güreşlere gideceğiz" diye konuştu. Deve sahiplerinden Ahmet Günaslan ise develerin kışın hörgüçlerinde yağ olduğu için havutların üşümeyi engellediğini aynı zamanda güreş esnasında birbirlerine zarar vermeyi de önlediğini kaydetti.
Biga'da Develer Güreşlere Hazır
Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Sarıcaköy’de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılacak olan güreşlerde yarışacak develere havutları davul zurna eşliğinde giydirildi.
Yayınlanma :
29.11.2016 12:52
Güncelleme :
29.11.2016 12:52


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: