Btso’nun Sektörel Konseyleri Bursa Ekonomisine Dinamizm Katıyor
Btso’nun Sektörel Konseyleri Bursa Ekonomisine Dinamizm Katıyor
Yayınlanma :
03.09.2015 12:05
Güncelleme :
03.09.2015 12:05


Bursa iş dünyasının ortak aklını harekete geçiren BTSO’nun sektörel konseyleri faaliyetlerini sürdürüyor. Komitelerin çalışmalarına dinamizm katmak ve 51 komite içinde ilgili sektörlerin iş birliğini sağlamayı hedefleyen konseyler, ortak akıl ve strateji oluşturmak adına Bursa ekonomisine yön verecek birbirinden vasıflı projeleri hayata geçiriyor. Toplantılarda ortaya çıkan fikirler, rapor haline dönüştürülüyor.
BTSO’nun sektörel konseyleri ikinci tur toplantılarına başladı. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konseyi üyeleri, BTSO Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen toplantıda buluştu. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bilgi İletişim Teknolojileri Konseyi Başkanı Osman Akın, 4’üncü Komite Başkanı Mustafa Serkan Aksoy, 51. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çetinkaya ve konsey üyeleri katıldı.
İlker Duran, toplantıda yaptığı konuşmada, BTSO olarak kentin ortak aklını harekete geçirdikleri sektörel konsey toplantılarına büyük önem verdiklerini söyledi. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektör Konseyi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Duran, “Sektörel konsey yapılanması BTSO için büyük önem taşıyor. Konseylerimizin çalışmaları ve aldığı kararları yönetim kurulu olarak yakından takip ediyoruz. Buradaki görüşler, sektörümüzün yol haritasını belirliyor. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konseyi ile sektör temsilcilerini, kamu kurumlarından temsilcileri ve akademisyenleri aynı masa etrafında buluşturuyoruz. Bu buluşmalara ara vermeden devam etmeliyiz. Çünkü hepimiz Bursa için çalışıyoruz” dedi.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konseyi Başkanı Osman Akın, BTSO’nun Bursa’da önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade etti. Son iki yılda BTSO’da bir dinamizm olduğunu kaydeden Akın, konsey olarak Bursa’ya yeni projeler kazandırmak istediklerini söyledi. Akın, “Konseyler, Bursa’mız için ciddi önem taşıyor. Bilgi ve İletişim Konseyi olarak bizler de sektörümüzün yol haritalarını belirledik. Dünyada bilişim sektörünün hacmi 3 trilyon dolar. Şehrimizin ve ülkemizin sektörde taşımış olduğu potansiyelin farkındayız. BTSO’nun da destekleriyle 2016 yılında bir bilişim kongresi düzenlemeyi hedefliyoruz. Sektörümüzdeki bu güç birliğini daha da artırmayı arzuluyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu ve BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin (MESYEB) yetkilileri tarafından çalışmalarıyla ilgili birer sunum gerçekleştirildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: