Bursa Tekstilde Ar-ge Merkezleri İle Büyüyor
Bursa Tekstilde Ar-ge Merkezleri İle Büyüyor
Yayınlanma :
14.12.2015 18:10
Güncelleme :
14.12.2015 18:10


Akbaş Holding Genel Koordinatörü İbrahim Okur, firmaların dünyadaki rakipleriyle rekabet edebilmesi ve ihracatlarını arttırabilmesi için ucuz iş gücü maliyetine bağlı, geleneksel ve standart üretim yerine; yüksek kaliteli, özgün tasarımlı ve teknik tekstil ürünlerinin üretimine yönelmesi gerektiğini kaydetti. Diğer sektörlerde olduğu gibi tekstil sektöründe de Ar-Ge faaliyetlerinin önem kazandığını, buna bağlı olarak ülkemizde 2003 yılında binde 48 olan GSMH içindeki Ar-Ge harcamalarının payının 2014’deyüzde 1’i geçtiğini ifade eden İbrahim Okur, “2014 yılında 8 milyar dolarlık Ar-Ge harcaması yapıldı. Bu harcamaların yüzde49.8’ni özel sektör, yüzde 40.5’unu yüksek öğrenim ve yüzde 9.7’si kamu tarafından yapıldı.Ülkemiz Ar-Ge harcamalarında 20.sırada bulunuyor” diye konuştu.
Bugün Türkiye’de 219 firmanın Ar Ge Merkezi kurduğuna işaret eden Okur, “Akbaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren firmamız Akbaşlar Tekstil’in kurduğu Ar Ge Merkezi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan geçtiğimiz günlerde onay aldı. Akbaşlar Tekstil olarak, ülkemiz genelinde tekstil sektöründe Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmalar arasında 12.sırada, Bursa’da ise 4. sırada yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
Akbaşlar Tekstil Ar-Ge Merkezi Müdürü Dr. Seda Gündoğan ise, Ar-Ge Merkezi’nin, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 13 Kasım 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını ve onaylı Ar-Ge Merkezi’nde 40 Ar-Ge Personeli ile çalıştıklarını söyledi.
İNOVATİF KUMAŞ VE İPLİKLER…
Dr. Seda Gündoğan, üretim ve proses geliştirme, ürün geliştirme, kimya ve analiz laboratuvarı, fiziksel test laboratuvarı, maliyet analizi ve patent birimleri ile sektöründe lider kuruluşlar arasında yer alan Akbaşlar Tekstil’in, ürün gamında kadın dış giyim, spor giyim ve savunma sanayiine yönelik Ar-Ge projeleri sonucunda ortaya çıkan pek çok inovatif kumaş ve iplik bulundurduğunu bildirdi.
Dr. Gündoğan, tekstil boyahanelerinde su, enerji, kimyasal tasarruflarının her geçen gün daha da önem kazandığı günümüzde çevre dostu temiz üretimin temel hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: