Deve Güreşine Yağmur Engeli
Deve Güreşine Yağmur Engeli
Yayınlanma :
08.02.2015 16:15
Güncelleme :
08.02.2015 16:15


Edremit’in Güre Mahallesi’nde 13 yıl aradan sonra düzenlenen deve güreşleri yağışlı havaya rağmen yoğun ilgi gördü. Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin iş birliğinde düzenlenen deve güreşleri Güre Mahallesi’nde ki eski orman deposu alanında saat 10.00’da başladı. Ege Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Akdeniz’den şampiyon develerinde aralarında bulunduğu toplam 120 devenin kıyasıya mücadelesi yağış nedeniyle yarım kaldı. Saat 12.00 sıralarında başlayan yağış nedeniyle güreşler iptal edildi.
Yağış nedeniyle yarısında iptal edilen güreşlerde develer kıyasıya güreştiler. Urgancılar zaman zaman güreşen develeri ayırmakta zorlandılar.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, deve güreşinin 200 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve yıllardır bölgede yapıldığını belirten belirterek organizasyonu düzenleyen Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği üyelerine ve gösterilen ilgiden dolayı tüm konuklara teşekkür etti. Güreşleri ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Polat, CHP Genel Sayman Yardımcısı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün, Edremit Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar ilgiyle izledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: