Edirne’de Sağlıkçılardan Özgecan Eylemi
Edirne’de Sağlıkçılardan Özgecan Eylemi
Yayınlanma :
17.02.2015 14:50
Güncelleme :
17.02.2015 14:50
Türk Tabipler Birliği Edirne Tabip Odası, SES Edirne Şubesi üyeleri ve sağlık çalışanları, Edirne Devlet Hastanesi önünde Özgecan Aslan cinayetine tepki eylemi yaptı. Grup, ‘Özgecan Aslan için yasta değil, isyandayız’, ‘Kadın katliamlarına karşı ayaktayız’ yazılı pankartlar açtı. Edirne Tabip Odası üyelerinden Serpil Tütüncü, grup adına yaptığı açıklamada, toplumsal cinsiyet ayrımcılığının her geçen gün biraz daha arttığını belirterek, "Cinsiyet ayrımcılığı arttıkça kadına şiddet ve kadın cinayetleri artıyor. Özgecan sadece ve sadece kadın olduğu için, kadın cinsel bir obje görüldüğü için, en temel hak olan yaşamak hakkı elinden alındı. Benim ülkemde kadın olmak çok zor. Hekim de olsanız, hatta profesörde olsanız, kadınlarımız en temel insani haklarından yararlanamaz oldu" dedi.
Türk Tabipler Birliği Edirne Tabip Odası, SES Edirne Şubesi üyeleri ve sağlık çalışanlarından oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: