Edremit’deki Köy Müzesinin 70 Ülkeden Ziyaretçileri Var
Edremit’deki Köy Müzesinin 70 Ülkeden Ziyaretçileri Var
Yayınlanma :
09.10.2015 13:55
Güncelleme :
09.10.2015 13:55


İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Tahtakuşlar köyünde emekli öğretmen Alibey Kudar tarafından kurulan Türkiye’nin ilk köy müzesi ilgi gördü. Her gün ziyaretçilerle dolup taşan müzenin bugüne kadar 70 ülkeden ziyaretçileri oldu. 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Müzeler ödülüne layık görülen Etnoğrafya Galerisini gezen vatandaşlar müzeyi beğendiklerini söylerken, Müze Sorumlusu Selim Kudar da ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Ziyaretçilerden Ali Korkmaz, ”Gerçekten emek harcanarak hazırlanmış bir müze. Öyle görüyorum. Özellikle, Türk milletinin geçmişi ile ilgili ögeler var. Onlar beni etkiledi” dedi.
Gülten Erol da, ”Ben İstanbul’dan geliyorum. İkinci gelişim buraya. Eski bir müze burası. Çok beğendim. O kadar güzel şeyler var ki. Onlara bakmak için zaman gerekiyor. Köy olarak da çok seviyorum. Çok güzeldi her şey. Herkese buraya gelmesini tavsiye ediyorum” dedi.
Müze Sorumlusu Selim Kudar ise "Burası Türkiye’nin ilk etnografya müzesi. Adına Etnografya Galerisi diyoruz. 1991 yılında aile olarak kurduk. Ailecek de işletiyoruz. Türkiye’nin ilk etnografya galerisi. Atatürk’ten sonra kurulan ilk Etnografya müzesi olarak tarihi geçti. 1994 yılında Dünya Müzeler ödülünü Unesco bize verdi. Şu anda en son aldığımız ödül de, 34. ödülümüz olan Azerbaycan’dan Dede Korkut Vakfının kızıl yürek madalyasını şerefle taşıyoruz. Galerimiz şu ana kadar 70 ülkeye kapılarını açtı. Her gün bol ziyaretçimiz var. Yurt içinden yurt dışından insanlar buraya Türk kültürünü öğrenmek için geliyorlar. Türk Kültürünü aslında küçücük yerde sergiledik. Halı motifleri ve takı kültürüne de baktığımızda Orta Asya’daki o şaman kültürünü burada net bir şekilde, gelin duvağımızdan takısına kadar hepsini görebilirsiniz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: