Karacabeyli Muhtarlara ‘evlilik Kurumunu Tanıyorum’ Projesi Anlatıldı
Karacabeyli Muhtarlara ‘evlilik Kurumunu Tanıyorum’ Projesi Anlatıldı
Yayınlanma :
27.02.2015 10:05
Güncelleme :
27.02.2015 10:05


Bursa İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi, İnegöllü muhtarların ardından Karacabeyli muhtarlara da anlatıldı. İkincisi yapılan seminere, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, İl Jandarma Komutanlığı ile ortak proje yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Dezavantajlı grupların toplumsal hayattaki rolünü artırmanın BKK’nin temel görevlerinden olduğunu aktaran Keskin, “Jandarmanın da sosyal bir projede yer alması önem arz etmektedir. Türkiye sürekli ilerliyor, ancak aile de korunması gereken kurumlardan biri haline geldi. Sahada yapılan çalışmalar Türkiye’de de Avrupa’daki gibi ailenin gerekliliğine olan inançta azalma olduğunu gösteriyor. Evlilik yaşı yükseliyor, doğum oranları düşüyor. Geleneksel aile olarak tanımladığımız aile yapısı artık yok denecek kadar azaldı. Birkaç kuşağın bir arada yaşadığı, dedelerin torunlarını sevdiği aileler neredeyse yok artık. Projenin, kadına yönelik şiddetin azalmasına ve aile yapısının güçlenmesine katkı sağlamasını diliyorum” dedi.
Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, projenin İl Jandarma Komutanlığı ile Bursa Kent Konseyi’nin ilk ortak çalışması ve muhtarlara yönelik olması sebebiyle önem taşıdığını söyledi. Özköroğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Kadına yönelik şiddetin kadının maddi ve manevi varlığına büyük hasar verdiğini ve anayasal bir suç olduğunu anlatan Özköroğlu, kadına yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini ve sadece kadınların sıkıntısı olarak görülemeyeceğini dile getirdi.
Eğitim programında, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Başçavuş Ali Çelik tarafından ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele ile kolluğa verilen görevler’ konulu sunum yapıldı. Son dönemde yapılan çalışmalarla şiddete yönelik duyarlılığın arttığına dikkat çeken Çelik, jandarma tarafından yapılan çalışmaları ve şiddet karşısında muhtarlara düşen görevleri detaylı olarak anlattı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Duygu Solmaz ise ‘Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde farkındalık’ konulu sunum yaptı. Kadınların daha çok fiziksel, psikolojik ve duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete maruz kaldığını aktaran Solmaz, şiddete maruz kalan kadınlara devletin sahip çıktığını söyleyerek, verilen destekler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: