İl Başkanı Av. Erdener Can, açıklaması şöyle: “Hatay İlinin Yayladağı ilçesinin Görentaş Hudut Karakolu sınırında yaşanan hadise sonucu bir uzman çavuşumuz şehit edilmiştir. Askerimizin şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Bu üzücü olay üzerinden Sn. Muharrem erkek in siyaset yapmaya çalışması utanç verici bir durumdur.
Kendisi değil miydi terörist PYD için “sınırlarımızda pyd ile komşu olmamızda sakınca yok” diyen. Şimdi teröristler tarafından askerimizin şehit edilmesi üzerinden siyaset yapmasını açıkça kınıyorum.
Bu ülkede güvenlik güçlerimiz, ülkemizin huzur ve barışı için her gün kahramanca mücadele
etmektedirler. Keşke CHP yöneticileri olarak ‘Biz de teröre karşıyız, terörle mücadele eden
hükümetimizin yanındayız’ diyebilseydiniz. Hükümetimiz ve Devletimizin terörle mücadeledeki kararlılığı kesindir. Ulusal çıkarlarımızın söz konusu olduğu bu günlerde keşke CHP de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirseydi.
Sayın Erkek ve CHP zihniyeti artık vatan pahasına siyaset yapmayı bırakmalıdır. Her şeyi hele şehitlerimizi siyasete malzeme yapmak asla doğru bir yaklaşım değildir.
Biz büyük bir ülkeyiz, dolayısı ile yanı başımızda yapılmak istenen bir oldu bitti yi ve sabrımızı zorlayan olayları görmezden gelemeyiz. Bu vesayet savaşı sınırlarımızı tehdit eden bir yapıya ulaşmıştır.
Devletin birinci sorumluluğu tehditlere karşı ülke ve sınır güvenliğini sağlamaktır. Yeni Kandil ve benzerlerinin oluşmaması için her türlü tedbir Devletimiz, silahlı kuvvetlerimiz tarafından seferber edilecektir.
Daha önce Erkek'in verdiği komşulukla ilgili beyan kamuoyu ve bizler tarafından unutulmadı. Erkek’in ve CHP’nin artık bir karar vermesi lazım. Sınırımızı tehdit eden bir yapıya göz yummamızı mı istiyorlar yoksa ülkemizin bekasını mı? Eğer bugünkü tavırlarını, yaptıklarını sürdürmekte ısrar ederlerse yüce Türk Milletine asıl kendileri hesap verecektir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: