Nükleer Santral Yapımında Tedarik Bursa’dan Karşılanacak
Nükleer Santral Yapımında Tedarik Bursa’dan Karşılanacak
Yayınlanma :
29.01.2015 10:50
Güncelleme :
29.01.2015 10:50


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mersin Akkuyu ve Sinop’a yapılacak nükleer santrallerde yerli katkıyı artırabilmek için çalışma başlattı. Bakanlık, yerli sanayiin kapasitesinin tespit edilmesi ve istekli firmaları belirlemek maksadıyla Türkiye genelinde araştırma yapıyor. Bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, www.nukleer.gov.tr internet adresindeki ‘Firma Envanter Anketi’ uygulamasına katılan Bursalı firmaları ziyaret etti. Bakanlık yetkilileri, Bursalı işletmelerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakanlıktan gelen heyet, Bursalı 20’den fazla firmanın işletmesini inceleyerek, nükleer güç santrallerinin yapımında rol almaları için fikir alışverişinde bulundu. Bursalı firmalar, Mersin Akkuyu ve Sinop’a yapılacak nükleer santrallerin kurulumunda iş birliği imkanlarını masaya yatırdı. Santrallerin kurulmasında Bursalı firmaların potansiyelinden yararlanmak isteyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BTSO üyelerine nükleer santralin özellikleri, ihale süreçleri ve teknik konular hakkında sunum gerçekleştirdi.
Türkiye genelinde 550’ye yakın firmaya ziyarette bulunacak olan bakanlık yetkilileri, Bursalı işletmelerle iş birliği imkanlarını farklı ziyaretlerle sürdüreceklerini söyledi.
“SEKTÖR ÇEŞİTLİLİĞİ ŞART”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelen teknik ekibin Bursalı firmaları incelediğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye tarihinde ilk defa yapılacak nükleer santrallere Bursa iş dünyasının da katkıda bulunabileceğini kaydetti. Otomotiv, makine ve tekstil sektörlerinde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olan Bursa’nın 2023 hedefine ulaşmasında sektör çeşitliliğine önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Burkay, “Nükleer santrale Bursalı firmalar da katkıda bulunabilir. Bakanlık yetkilileri, bu konuda Türkiye genelinde saha incelemeleri yapıyor. Bursa, Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret şehirlerinden birisidir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da Bursa’daki potansiyeli yerinde inceledi. İşbirlikleri, Bursa ve Türkiye için önemli olacaktır” dedi.
PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ 3 TRİLYON DOLAR
Dünya genelinde 438 adet nükleer reaktör bulunuyor. 71 reaktörün kurulması devam ederken, 92 nükleer reaktör de planlama aşamasında. Dünyada nükleer sanayiin pazar büyüklüğü ise 3 trilyon dolar olarak öngörülüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: