Rahim Duvarı Kanseri Her Yaştan Kadını Tehdit Ediyor
Rahim Duvarı Kanseri Her Yaştan Kadını Tehdit Ediyor
Yayınlanma :
22.10.2015 10:05
Güncelleme :
22.10.2015 10:05


Rahim duvarı kanserinin kadınların her zaman karşısına çıkan bir hastalık olduğunu ifade eden Özsoy, “Özellikle genç yaşlarda, ergenlik çağından itibaren, doğurganlık çağında rahim duvarı kalınlaşmasının bazı nedenleri vardır. Genç kızlarda ’polikistik over sendromu’ dediğimiz hastalıklar grubun en başındadır. Menopoza yaklaştıkça rahim duvarı kalınlaşmasından korkarız” dedi.
Manopoz grubuna giren kadınlarda belirli ölçümler yaparak, kan akımlarına bakıldığını ve hastadan bazı hormon testleri istediklerini kaydeden Mesut Özsoy, “Hastanemize başvuran menopoz durumundaki kadınlarda bazı ölçümler yapıyoruz Bu tetkiklerde kötü yönde bir bulgu yoksa takibe alırız. Menopoz sonrası dönemde rahim duvarında kalınlaşma olduğunda hastalarımızı incelemeye alırız. 3 ya da 5 milimetreyi geçen rahim duvarı kalınlaşmasında menopoz dönemindeki kadınlarda mutlaka biyopsi yapılmalıdır. Kesin tanı biyopsi ile konur. Buradaki amacımız kadınları rahim duvarı kanserinden korumaktır” diye konuştu. Ultrasonda uterus denilen rahim duvarı ve yumurtalıklara da baktıklarını vurgulayan Dr. Özsoy, bu tetkik sırasında yumurtalıklardaki kistler görebildiklerini dile getirdi.
Tüpleri ultrasonda değerlendirmenin zor olduğunu belirten Dr. Özsoy, bu yapıların ilaçlı rahim filmiyle görülebildiğini ve rahim kalınlaşması hakkında ultrasonda önemli bir fikir sahibi olduklarını açıkladı. Dr. Özsoy sözlerine şöyle devam etti:
“Bu konuda bize kesin tanı hakkında bilgi veren biyopsilerdir. Biyopsi gold standarttır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: