Tunca Nehri’nin Altındaki Tarihi Mermer Bulanamadı
Tunca Nehri’nin Altındaki Tarihi Mermer Bulanamadı
Yayınlanma :
03.08.2015 18:05
Güncelleme :
03.08.2015 18:05
Vali Şahin, yaşanan taşkınların ardından Devlet Su İşlerini (DSİ) göreve çağırdıklarını belirterek, temizlemenin yapıldığını ifade etti. Tunca Nehri boyunda 3-4 kilometrelik alanda güzel bir temizlik çalışması yapıldığını dile getiren Vali Şahin, "Benim orada amacım asıl Osmanlı döneminde 1600 yıllardaki yapılan o nehrin altındaki mermeri bulmak, mermere ulaşmak. Esas sorun o. Ama nehir yatağı çok dolmuş ki mermere maalesef ulaşamadık. Ancak kıyıda Osmanlı döneminde yapılan o güzel yapıtlar ihata duvarı duruyor. Biz o dönemde yapılan mermere henüz ulaşamadık. Temizlik çalışması iyi oldu. Şimdi Tunca Nehri Köprüsü’nün alt ve üstünde çalışmalar yapacağız. Fakat Bulgaristan’daki yağmur veya baraj kapaklarını açmalarından dolayı sularda yükselme oldu. Sularda alçalma olur olmaz aynı çalışmayı Tunca Köprüsü istikametinde üst tarafında da yapacağız. Belki Meriç’te de yapacağız. İhale yapıldı. İhale de şu anda KİK’te ve onaylanırsa bu işe bir an önce devam edeceğiz" dedi.
"SÜVARİ KÖPRÜSÜ’NÜN ORADAKİ KUM YIĞININI SATTIM"
Süvari Köprüsü civarında bulunan kum yığınını sattıklarını dile getiren Vali Şahin, "Bugüne kadar bunu hiç basınla da paylaşmadım. Sanırım 2009’da kumların yığıldığı Bosnaköyü’ndeki Süvari Köprüsü’nün orada bir kum yığını vardı. O kum yığınını sattım. Şimdiye kadar hiç satılmamış. Epey iyi bir fiyata 200 bin TL karşılığında sattım ve bu arada 4-5 ay önce meydana gelen su baskınındaki toplanan kumları da şuanda satmış bulunmaktayım. Orada da 35 bin metreküp kum, onu da sattım. Bedeli de Edirne İl Özel İdare’ye yatırılmış olacak ve belli bir vatandaş onu belli bir yere naklini sağlayacak" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: